Tigers Roermond schrijven geschiedenis met behalen landstitel

Foto:

Na 39 jaar heeft een Limburgse club weer het kampioenschap in het zaalvoetbal behaald. Tigers Roermond veroverde de titel in een uitverkochte en sfeervolle sporthal Jo Gerris, door in een spannende beslissende wedstrijd zevenvoudig Nederlands kampioen Hovocubo uit het Noord-Hollandse Zwaag met 4-2 te verslaan.

Voor het laatst won een Limburgse club in 1985 de landstitel in het zaalvoetbal, toen Drei Keuninge uit Maastricht kampioen werd. Twee jaar eerder pakte De Haantjes uit Beek de Nederlandse titel. Sindsdien bleef succes voor Limburgse teams uit.

De Roermondse formatie speelde de hele wedstrijd dominant en verdiende daarmee de overwinning volledig. Aanvoerder Ferd Pasaribu kreeg na afloop de kampioensschaal uitgereikt door burgemeester Yolanda Hoogtanders, tot groot enthousiasme van de supporters. De doelpunten voor Tigers kwamen van Ayoub Boukhari, Ayoub Tamoukh, Aimane M’Rabet en Ishak Belhaj.

Het kampioenschap was meer dan verdiend, aangezien Tigers het hele seizoen bovenaan stond in de reguliere competitie.
Ook Fermonia Boys uit Roermond kende overigens een succesvol jaar door kampioen te worden in de eerste divisie en volgend seizoen te mogen uitkomen in de eredivisie.

Cookieinstellingen