Veiligheidsmaatregelen bij Roermond Run & Swim geoptimaliseerd

Foto:

Léon Op de Coul verzekerde het aanwezige publiek tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen maandag dat de organisatie van de Roermond Run & Swim er dit jaar alles aan gedaan heeft om een veilige deelname te kunnen waarborgen.

“We willen een herhaling van vorig jaar koste wat kost voorkomen”, opperde de voorzitter van het evenement. Hij merkte verder op dat aan zwemmen in open water weliswaar altijd risico’s kleven, maar dat die risico’s door een streng veiligheidsplan om de waterkwaliteit te bewaken de komende editie tot een minimum beperkt zullen blijven.

Vorig jaar raakte een groot deel van de deelnemers na het zwemmen van de Roermond City Swim besmet met het norovirus. De waterkwaliteit van de Roer en de Maas zal nu vanaf begin augustus worden gemonitord. Ruim een etmaal voor de start wordt bovendien een inschatting gemaakt van de neerslag, de waterstand en de stroming en volgt een officieel ‘go or no-go’-moment. Dit besluit wordt genomen in samenspraak met de gemeente Roermond, GGD, Waterschap Limburg en de Veiligheidsregio.

De start en finishplek van de Roermond Run & Swim is verplaatst naar het Nautilusterrein waar op het laatste moment nog kan worden besloten om het zwemonderdeel in de Maas te laten plaatsvinden. Ook het hardlopen start op deze locatie.

Cookieinstellingen